ФФОСЗ

УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ ВТОРА НЕДЕЛА– КОШАРКА На почетокот од втората недела од универзитетските спортски натпревари на УКИМ во кошарка во машка конкуренција, медицинарите во својот прв натпревар годинава славеа убедлива победа од 128 : 10 против екипата од богословскиот факултет. РЕЗУЛТАТИ: МЕДИЦИНСКИ (М) : БОГОСЛОВСКИ (М) 128 : 10 ФИНКИ (Ж) : ЕКОНОМСКИ (Ж) 20 : 0 ЕКОНОМСКИ (М) : МЕДИЦИНСКИ
РЕЗУЛТАТИ ОД ИСПИТОТ ФУДБАЛ И ФУТСАЛ

Преземи резултати за испитот по фудбал теорија Преземи резултати за испитот по футсал

РАСПОРЕД ЗА ЛЕТЕН СЕМЕСТАР 2018/2019

Во прилог распоредот за летниот семестар во 2018/2019. Кликнете на линкот подолу. Преземи документ

РАСПОРЕД ЗА АМФИТЕАТАР 2019

Во прилог е распоредот за Амфитеатарот за 2019та година. Кликнете на линкот подолу. Преземи документ

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ СТИПЕНДИИ

Во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ K103 на Европската комисија, Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” распишува конкурс за доделување стипендии за студенти и наставен кадар за студиски престој на високообразовните институции во ЕУ. За размена на додипломско ниво, право на пријавување имаат само редовни студенти со завршена прва година на студии. Преземи

СООПШТЕНИЕ ЗА ВОНРЕДНИТЕ СТУДЕНТИ ОД ДВЕТЕ НАСОКИ

СЕМИНАРОТ ПО ФИЗИОЛОГИЈА ЌЕ СЕ РЕАЛИЗИРА НА 24.11.2018 ГОД. ВО 11 ЧАСОТ НА ФФОСЗ

СООПШТЕНИЕ ЗА ВТОР УПИСЕН РОК НА ВТОР ЦИКЛУС СТУДИИ

Ве известуваме дека, согласно со Конкурсот за запишување студенти на втор циклус студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје во учебната 2018/2019 година, на интернет-страницата на УКИМ, во делот Настава и студенти, Втор циклус студии, објавени се Слободните места за запишување студенти во вториот уписен рок кој ќе се реализира

СООПШТЕНИЕ ЗА СИТЕ СТУДЕНТИ ОД ПРВА ГОДИНА

ВТОРИОТ КОЛОКВИУМ ПО АНАТОМИЈА ЌЕ СЕ ОДРЖИ НА 28.12.2018 ГОДИНА, НА ИНСТИТУТОТ ПО АНАТОМИЈА ВО АМФИТЕАТАР 1. ПРВА И ВТОРА ГРУПА – 15.00 ЧАСОТ, ТРЕТА ГРУПА И ВОНРЕДНИТЕ СТУДЕНТИ – 15.30 ЧАСОТ.