Унив. спортски натпревари

Презентирани придобивките од проектот „Тандем наставници“

Подобрување на квалитетот на физичкото образование на ниво на основното образование и презентирање на неговата важност и значење за здравјето и доброто на генерациите кои доаѓаат, беше денешната тема на настанот кој беше во организација на ФФОСЗ, а се одржа во Скопје Проектот насловен како „ТАНДЕМ НАСТАВНИЦИ“, во кој на часот по физичко и здравствено образование

Завршница на Универзитетски спортски натпревари https://ffosz.ukim.edu.mk/wp-content/uploads/2019/05/sport_univerzitet_tonski_novooooo.mp4 Со финалните дуели во мал-фудбал, ракомет и кошарка кои се одиграа во малата сала на СЦ Јане Сандански заврши годинашното издание на спортските натпревари на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, чиј успешен организатор на беше Факултетот за физичко образование, спорт и здравје,   Над 1.300 студенти,  пријавени во 57 екипи, во четири екипни и
УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ НАТПРЕВАРИ – ТЕНИС И КУГЛАЊЕ УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ – ТЕНИС И КУГЛАЊЕ 17.05.2019 И 19.05.2019 Г.   ПОЗНАТИ ПОБЕДНИЦИТЕ ВО ИНДИВИДУАЛНИТЕ СПОРТОВИ, ТЕНИС И КУГЛАЊЕ КОИ ШТО ИЗМИНАТИОВ ВИКЕНД БЕА НА ПРОГРАМАТА   ТЕНИС-МАШКА КОНКУРЕНЦИЈА Иванов Коста – ФФОСЗ Пандазиев Томи – ФИНКИ Гулевски Андреј – Машински факултет   ТЕНИС – ЖЕНСКА КОНКУРЕНЦИЈА Голубова Благица – ФИНКИ Крстевска
УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ НАТПРЕВАРИ – ПИНГ-ПОНГ И ШАХ УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ – ШАХ И ПИНГ ПОНГ   ОФИЦИЈАЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОД УНИВЕРЗИТЕТСКОТО ПРВЕНСТВО НА УКИМ ВО ШАХ  И ПИНГ ПОНГ ЗА СТУДЕНТИ И СТУДЕНТКИ, ОДРЖАНО НА 10.05.2019 И 11.05.2019 ГОДИНА   ШАХ-МАШКА КОНКУРЕНЦИЈА Николовски Давид - ФИНКИ Стојчевски Мартин - ФЕИТ Ставров Вешки Димитар - ФЕИТ   ШАХ- ЖЕНСКА КОНКУРЕНЦИЈА Николовска Драгана
УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ НАТПРЕВАРИ – КОШАРКА – 16.05.2019 Г. УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ  ДЕВЕТТА НЕДЕЛА– КОШАРКА   Денес 16.05.2019 г. четврток  сe  играа натпревари во кошарка и тоа:   Натпревар за трето место мажи ГРАДЕЖЕН : МЕДИЦИНСКИ  58 : 48   Натпревар за прво место жени ФФОСЗ : ФИНКИ 21 : 28 Натпревар за трето место жени ФЕИТ :МЕДИЦИНСКИ  9 : 23
УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ – КОШАРКА – РАКОМЕТ – 15.05.2019 Г. УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ  ДЕВЕТТА  НЕДЕЛА– РАКОМЕТ И КОШАРКА ½ ФИНАЛЕ   По комплетирање на полуфиналните пресметки во кошарка во машка конкуренција веќе е познат и официјалниот пар кој што ќе се сретне во машкото кошаркарско финале од Универзитетската лига. Во финалето силите ќе ги одмерат екипите на  ФФОСЗ иФилозофскиот факултет. Денес  15.05.2019 година
УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ – РАКОМЕТ И ОДБОЈКА – 14.05.2019 Г. УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ ДЕВЕТТА НЕДЕЛА– ОДБОЈКА И РАКОМЕТ   Во рамките на денешните натпревари (14.5.2019 вторник) беа одиграни натпреварите во одбојка и ракомет во машка и женска конкуренција од дeветтата недела од Универзитетската лига на УКИМ и се постигнати следниве   РЕЗУЛТАТИ:   ОДБОЈКА   ФФОСЗ (Ж): МЕДИЦИНСКИ (Ж) 2 : 0 ФИНКИ
УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ – КОШАРКА – 13.05.2019 . УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ ДЕВЕТТА НЕДЕЛА–КОШАРКА ¼ ФИНАЛЕ МАЖИ   Полека се ближиме кон крајот на годинешниве Универзитетски спортски лиги на УКИМ.  Денес13.05.2019 година (понеделник) на почетокот од деветтата недела беа одиграни натпреварите во кошарка во машка конкуренција и се постигнатиследниве РЕЗУЛТАТИ: ФФОСЗ (М) : ФИНКИ (М)  90 : 43 МАШИНСКИ (М) : ФИЛОЗОФСКИ
УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ – КОШАРКА И ОДБОЈКА – 09.05.2019 Г. УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ ОСМА НЕДЕЛА ОДБОЈКА И КОШАРКА ½ ФИНАЛЕ ЖЕНИ   Познати се годинешните финалистите од натпреварите во кошарка во женска конкуренција од Универзитетската лига на УКИМ. Денес, четврток 09.05.2019 беа одиграни натпреварите во одбојка, како и полуфиналните натпревари во  кошарка во женска конкуренција.Постигнати се следниве РЕЗУЛТАТИ: ОДБОЈКА МЕДИЦИНСКИ (Ж) : ЕКОНОМСКИ
УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ – РАКОМЕТ – 08.05.2019 Г. УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ ОСМА НЕДЕЛА– РАКОМЕТ   Денес среда,  08.05.2019 година беа одиграни натпреварите во ракомет во машка и женска конкуренција и се постигнати следниве   РЕЗУЛТАТИ:   ФФОСЗ (Ж) : ФИНКИ (Ж)                                             9 : 12 ЕКОНОМСКИ (М) : МЕДИЦИНСКИ (М)                                0 : 10 МЕДИЦИНСКИ (Ж ) : ПРАВЕН (Ж )