Партнери на факултетот

 • Home
 • Партнери на факултетот

СПОРТСКИ ФЕДЕРАЦИИ И ЗДРУЖЕНИЈА

 1. АГЕНЦИЈА ЗА МЛАДИ И СПОРТ НА РСМ
 2. МАКЕДОНСКИОТ ОЛИМПИСКИ КОМИТЕТ
 3. ОДБОЈКАРСКА ФЕДЕРАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА
 4. РАКОМЕТНА ФЕДЕРАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА
 5. МАКЕДОНСКА КОШАРКАРСКА ФЕДЕРАЦИЈА
 6. ФЕДЕРАЦИЈА НА УЧИЛИШЕН СПОРТ
 7. ТАНЦОВА СПОРТСКА ФЕДЕРАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА
 8. НЕВЛАДИНА ОРГАНИЗАЦИЈА ТАКТ
 9. ИНСТИТУТ ЗА ЕВРОПСКИ ОБРАЗОВНИ, СОЦИО-КУЛТУРНИ И ЕКОНОМСКИ ПОЛИТИКИ
 10. ЧЕМПИОН ХАУС – СКОПЈЕ
 11. МАКЕДОНСКО ЗДРУЖЕНИЕ ЗА ЗАШТИТА ПРИ РАБОТА НА Р. МАКЕДОНИЈА
 12. ПЛИВАЧКИ КЛУБ “БЕТА ШАРК“ – СКОПЈЕ
 13. ДИРЕКЦИЈА ЗА ЗАШТИТА И СПАСУВАЊЕ НА Р. МАКЕДОНИЈА
 14. АРМИЈА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
 15. ПАРАОЛИМПИСКИ КОМИТЕТ
 16. СПЕЦИЈАЛНА ОЛИМПИЈАДА

ФАКУЛТЕТИ ОД СТРАНСТВО

 1. Факултет за физичко воспитување и спорт, Универзитет во Белград, Србија.
 2. Факултет за физичко воспитување и спорт, Универзитет во Ниш, Србија.
 3. Факултет за физичко воспитување и спорт, Универзитет во Нови Сад, Србија.
 4. Великотрновски универзитет „Св. Кирил и Методиј”, Бугарија.
 5. Факултет за физичко образование и спорт, Универзитет во Бања Лука, БИХ.
 6. Факултет за спорт и физичко воспитување, Универзитет во Никшиќ, Црна Гора.
 7. Факултет за спорт и физичко воспитување, Универзитет во Сараево, БИХ.
 8. Факултет за кинезиологија, Универзитет во Загреб, Хрватска.
 9. Факултет за кинезиологија, Универзитет во Сплит, Хрватска.
 10. Факултет за менаџмент во спортот, АЛФА БК Универзитет, Белград, Србија
 11. Национална спортна академија, Универзитет во Софија, Бугарија.
 12. Факултет за спорт, Универзитет во Љубљана, Словенија.
 13. Гази Универзитет, Анкара, Турција.

ОПШТИНИ

 1. ОПШТИНА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ – СКОПЈЕ
 2. ОПШТИНА АЕРОДРОМ – СКОПЈЕ
 3. ОПШТИНА КИСЕЛА ВОДА – СКОПЈЕ
 4. ОПШТИНА ЦЕНТАР – СКОПЈЕ
 5. ОПШТИНА КАРПОШ – СКОПЈЕ
 6. ОПШТИНА ЧАИР – СКОПЈЕ

БИЗНИС ЗАЕДНИЦА

 1. КОЖУВЧАНКА – ГЕВГЕЛИЈА
 2. АЛКАЛОИД – СКОПЈЕ
 3. ТРИГЛАВ ОСИГУРУВАЊЕ – СКОПЈЕ