СТУДЕНТСКА СЛУЖБА

Информации за iKnow, потврди, упатства, уписи и други корисни информации за студентита на Факултетот за физичко образование, спорт и здравје

Повеќе
Image

ДОКУМЕНТИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

Погледнете ги сите документи и информации кои се достапни од јавен карактер.

Повеќе

Соопштенија

Последно објавени соопштенија за студентите и предметите

21 Сеп
Прелиминарна ранг листа за втор уписен рок за прв циклус на студии 2023/2024

Почитувани идни студенти, Во прилог e прелиминарната ранг листа за вториот уписен рок за учебната 2023/2024 година. Примените кандидати се запишуваат на 26.09.2023 година. При запишувањето кандидатите поднесуваат : Индекс, студентска легитимација ...

21 Сеп
Информација за упис од една во друга насока

Почитувани студенти, За дипломираните студенти, краен рок за поднесување на барање за упис од една во друга насока е 28.09.2023. Барањето заедно со уверението треба да се достави во архива.

20 Сеп
Термин за испитот по Методологија со статистика и Методологија на подготовка на стручни трудови

Почитувани студенти, Испитот по предметите Методологија со статистика и Методологија на подготовка на стручни трудови ќе се полага на 27.09.2023 во 10:00 часот.

19 Сеп
Упис на зимски семестар

Почитувани студенти, Уписот на зимски семестар за студентите од втора, трета и четврта година е од 20.09.2023 година.

18 Сеп
Резултати од предметот Мини баскет и Баскет 3 на 3

СПИСОК НА СТУДЕНТИ КОИ ГИ ПОЛАГАЛЕ ПРЕДМЕТИТЕ МИНИ-БАСКЕТ И БАСКЕТ 3 НА 3 ОДРЖАНИ НА 29.08.2023 ГОДИНА ВО 11 ЧАСОТ 1. 6764 – 6 2. 6736 – 6 3. 7148 ...

15 Сеп
Резултати од испитот по Педагогија 05.09.2023

Положени студенти од испитот по Педагогија одржан на 05.09.2023 Индекс оценка 1. 6913  10 2. 6920  9 3. 6070  8 4. 6210  8 5. 6606  7 6. 6895  7 7. ...

12 Сеп
ВАЖНО СООПШТЕНИЕ ЗА УПИС

Почитувани идни студенти, Сите оние кои се запишаа во првиот уписен рок, и се рангирани на ранг листата, треба да донесат документи денес и утре (12.09 и 13.09) , во ...

11 Сеп
Конечна ранг листа и информации за упис за учебната 2023/2024 година

Почитувани идни студенти, Во прилог e конечната ранг листа за првиот уписен рок за учебната 2023/2024 година. Примените кандидати се запишуваат на 12.09 и 13.09.2023 година. При запишувањето кандидатите поднесуваат : Индекс, студентска легитимација ...

11 Сеп
РЕЗУЛТАТИ ПО ПРЕДМЕТОТ КИНЕЗИОЛОШКА АНТРОПОЛОГИЈА

Почитувани студенти, Во прилог се резултатите по предметот Кинезиолошка антропологија одржан на 31.08.2023 година. Положени студенти : 7177-7 7091-7 7058-6 6070-7 7094-7 7133-7 7088-7 7127-6 7064-6 7102-7 7043-7 7161-6 6999-6 ...

04 Сеп
ПРЕЛИМИНАРНА ЛИСТА НА ОСВОЕНИ ПОЕНИ ОД СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ (2023/2024)

Почитувани идни студенти, Во прилог може да ја преземете прелиминарната листа на освоени поени од средното образование за учебната 2023/2024. Да напоменеме дека сите кандидати се примени, а конечната листа ќе ...

04 Сеп
Термини за септемвриска испитна сесија втор циклус студии – Кинезиологија

Термини за септемвриска испитна сесија втор циклус студии – Кинезиологија   1. Истражување во фундаменталната кинезиологија 19.09.2023 од 11.00. часот   2. Истражувања во општествената кинезиологија 20.09.2023 од 11.00. часот ...

03 Авг
СЕПТЕМВРИСКА ИСПИТНА СЕСИЈА ЗА УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА

  СЕПТЕМВРИСКА ИСПИТНА СЕСИЈА ЗА УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА   ТЕРМИНИ ЗА ИСПИТНА  СЕСИЈА – СЕПТЕМВРИ – 2023 ГОДИНА ПРВА ГОДИНА ТЕРМИНИ МЕСТО Историја на физичката култура 05.09.2023 ВО 12 ЧАСОТ ...

За сите информации за студенти и странки за уписи и студирање

Контактирајте нè

Сведоштва

Често поставувани прашања

Преземете ја потврдата за редовен студент

За бесплатен јавен превоз од ЈСП, потребно е да ја преземете и пополнете потврдата за редовен студент со ваши информации. Потоа донесете ја во студентската служба на факултетот (понеделник-петок од 11:00 - 16:00) за да ви биде заверена и потпишана од шефот на службата.

За да се најавите на iKnow системот и да ги пријавите испитите и семестрите, следете го следниот линк: https://iknow.ukim.mk
Внесете ги вашето корисничко име (email со кој сте регистриран на факултетот) и лозинката.

Одете на https://iknow.ukim.mk и следeте го линкот „Заборавена лозинка“ кој се наоѓа под плавото копче за „Најава“. Потоа внесете ја меил адресата со која сте регистриран на Факултетот за физичко образование спорт и здравје и изберете "Submit" т.е белото копче.

На вашиот меил ќе ви стигне порака од iknow за ресетирање на лозинка. Го отварате меилот за ресетирање на лозинката.
Кликате на (link) за ресетиранје на лозинката и ја внесувате 2 пати новата лозинка која мора да содржи мали, големи букви, бројки и специјален знак (@,#,%,!)
На пример: ImePrezime007@

Видео упатство од процедурата

Делот International Platform т.е. Интернационална платформа е место каде што студентите кои се партиципанти во Erasmus+ проектот можат да ги споделуваат своите мислења, да поставуваат слики од настаните и слично.

Сите заинтересирани за учество на Интернационалната платформа да испратат меил на admin@ffosz.ukim.edu.mk за да добијат корисничко име и лозинка за најава.