Спортски институции

Проект „Тандем наставници“ по физичко образование Деканката на Факултетот за физичко образование, спорт и здравје - проф. д-р Ленче Алексовска Величковска разговара за проектот „Тандем наставници“ по физичко образование. Погледнете!
Презентирани придобивките од проектот „Тандем наставници“

Подобрување на квалитетот на физичкото образование на ниво на основното образование и презентирање на неговата важност и значење за здравјето и доброто на генерациите кои доаѓаат, беше денешната тема на настанот кој беше во организација на ФФОСЗ, а се одржа во Скопје Проектот насловен како „ТАНДЕМ НАСТАВНИЦИ“, во кој на часот по физичко и здравствено образование

ЕРАЗМУС+ Конкурс – 2019/2020 АКЦИЈА 1: ИНДИВИДУАЛНА МОБИЛНОСТ ЗА СТУДЕНТИ И НАСТАВЕН КАДАР за академската 2019/2020 година Во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ K103 на Европската комисија, Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” распишува конкурс за доделување стипендии за студенти и наставен кадар за студиски престој на високообразовните институции во ЕУ. За размена на додипломско ниво, право на пријавување имаат само
Завршница на Универзитетски спортски натпревари https://ffosz.ukim.edu.mk/wp-content/uploads/2019/05/sport_univerzitet_tonski_novooooo.mp4 Со финалните дуели во мал-фудбал, ракомет и кошарка кои се одиграа во малата сала на СЦ Јане Сандански заврши годинашното издание на спортските натпревари на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, чиј успешен организатор на беше Факултетот за физичко образование, спорт и здравје,   Над 1.300 студенти,  пријавени во 57 екипи, во четири екипни и
УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ НАТПРЕВАРИ – ТЕНИС И КУГЛАЊЕ УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ – ТЕНИС И КУГЛАЊЕ 17.05.2019 И 19.05.2019 Г.   ПОЗНАТИ ПОБЕДНИЦИТЕ ВО ИНДИВИДУАЛНИТЕ СПОРТОВИ, ТЕНИС И КУГЛАЊЕ КОИ ШТО ИЗМИНАТИОВ ВИКЕНД БЕА НА ПРОГРАМАТА   ТЕНИС-МАШКА КОНКУРЕНЦИЈА Иванов Коста – ФФОСЗ Пандазиев Томи – ФИНКИ Гулевски Андреј – Машински факултет   ТЕНИС – ЖЕНСКА КОНКУРЕНЦИЈА Голубова Благица – ФИНКИ Крстевска
УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ НАТПРЕВАРИ – ПИНГ-ПОНГ И ШАХ УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ – ШАХ И ПИНГ ПОНГ   ОФИЦИЈАЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОД УНИВЕРЗИТЕТСКОТО ПРВЕНСТВО НА УКИМ ВО ШАХ  И ПИНГ ПОНГ ЗА СТУДЕНТИ И СТУДЕНТКИ, ОДРЖАНО НА 10.05.2019 И 11.05.2019 ГОДИНА   ШАХ-МАШКА КОНКУРЕНЦИЈА Николовски Давид - ФИНКИ Стојчевски Мартин - ФЕИТ Ставров Вешки Димитар - ФЕИТ   ШАХ- ЖЕНСКА КОНКУРЕНЦИЈА Николовска Драгана
УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ НАТПРЕВАРИ – КОШАРКА – 16.05.2019 Г. УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ  ДЕВЕТТА НЕДЕЛА– КОШАРКА   Денес 16.05.2019 г. четврток  сe  играа натпревари во кошарка и тоа:   Натпревар за трето место мажи ГРАДЕЖЕН : МЕДИЦИНСКИ  58 : 48   Натпревар за прво место жени ФФОСЗ : ФИНКИ 21 : 28 Натпревар за трето место жени ФЕИТ :МЕДИЦИНСКИ  9 : 23
УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ – КОШАРКА – РАКОМЕТ – 15.05.2019 Г. УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ  ДЕВЕТТА  НЕДЕЛА– РАКОМЕТ И КОШАРКА ½ ФИНАЛЕ   По комплетирање на полуфиналните пресметки во кошарка во машка конкуренција веќе е познат и официјалниот пар кој што ќе се сретне во машкото кошаркарско финале од Универзитетската лига. Во финалето силите ќе ги одмерат екипите на  ФФОСЗ иФилозофскиот факултет. Денес  15.05.2019 година
УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ – РАКОМЕТ И ОДБОЈКА – 14.05.2019 Г. УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ ДЕВЕТТА НЕДЕЛА– ОДБОЈКА И РАКОМЕТ   Во рамките на денешните натпревари (14.5.2019 вторник) беа одиграни натпреварите во одбојка и ракомет во машка и женска конкуренција од дeветтата недела од Универзитетската лига на УКИМ и се постигнати следниве   РЕЗУЛТАТИ:   ОДБОЈКА   ФФОСЗ (Ж): МЕДИЦИНСКИ (Ж) 2 : 0 ФИНКИ