УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ – РАКОМЕТ И ОДБОЈКА – 14.05.2019 Г.

  • Home
  • Македонски
  • УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ – РАКОМЕТ И ОДБОЈКА – 14.05.2019 Г.


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ ДЕВЕТТА НЕДЕЛА– ОДБОЈКА И РАКОМЕТ

 

Во рамките на денешните натпревари (14.5.2019 вторник) беа одиграни натпреварите во одбојка и ракомет во машка и женска конкуренција од дeветтата недела од Универзитетската лига на УКИМ и се постигнати следниве

 

РЕЗУЛТАТИ:

 

ОДБОЈКА

 

ФФОСЗ (Ж): МЕДИЦИНСКИ (Ж) 2 : 0

ФИНКИ (М) : ФФОСЗ (М) 2 : 1

 

ПОБЕДНИЦИ ОДБОЈКА МАЖИ

 

  1. ФЕИТ
  2. ФИНКИ
  3. ФФОСЗ

 

ПОБЕДНИЦИ ОДБОЈКА ЖЕНИ

 

  1. ФЕИТ
  2. ФФОСЗ
  3. ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ

 

РАКОМЕТ

 

ФФОСЗ (М) : ФИЛОЗОФСКИ (М)  25 : 18

ФЕИТ (М) : МЕДИЦИНСКИ (М)  14 : 16

 

ВО ФИНАЛЕ СЕ ПЛАСИРАА МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ И ФФОСЗ

НАТПРЕВАР ЗА ТРЕТО МЕСТО, 15.05.2019 (среда)г. ВО 14.00 ЧАСОТФЕИТ – ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ

 

Во женска конкуренција редоследот на победници е следен:

 

  1. ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ
  2. ФИНКИ
  3. ФФОСЗ