Електронска студентска служба

  • Home
  • Електронска студентска служба

Почитувани студенти на Факултетот за физичко образование, спорт и здравје,

Со оглед на пандемската ситуација настаната поради CoVid19, сите предавања и барања студентите ќе можат да ги добијат по електронски пат.

Подолу е листа на линкови кои ќе ви бидат од корист со цел да се олесни студирањето во овој специфичен период.

Во врска со добивање на Потврда за редовен студент, откога ќе ја пополните, потребно е да ја испратите на меил на шефот на студентската служба Миомир Станимировиќ – да биде разгледана, потпишана и вратена назад до вас – за користење. Меил за праќање: stanimirovic.miomir@gmail.com

Доколку имате друго прашање, ве молиме користете ја контакт формата за директно да не прашате како можеме да ви помогнеме. Ве молиме напишете го и вашиот број на индекс, меил адреса на iKnow како и целосно име и презиме – со цел да можеме полесно да ве најдеме во нашата база на податоци.

Преземете ја потврдата за редовен студент За бесплатен јавен превоз од ЈСП, потребно е да ја преземете и пополнете потврдата за редовен студент со ваши информации. Потоа донесете ја во студентската служба на факултетот (понеделник-петок од 11:00 – 16:00) за да ви биде заверена и потпишана од шефот на службата.

Одете на https://iknow.ukim.mk и следeте го линкот „Заборавена лозинка“ кој се наоѓа под плавото копче за „Најава“. Потоа внесете ја меил адресата со која сте регистриран на Факултетот за физичко образование спорт и здравје и изберете “Submit” т.е белото копче. На вашиот меил ќе ви стигне порака од iknow за ресетирање на лозинка. Го отварате меилот за ресетирање на лозинката. Кликате на (link) за ресетиранје на лозинката и ја внесувате 2 пати новата лозинка која мора да содржи мали, големи букви, бројки и специјален знак (@,#,%,!) На пример: ImePrezime007@ Погледнето го и видео упатството од процедурата: https://www.youtube.com/watch?v=XAM9Hsgs5LM

За да се најавите на iKnow системот и да ги пријавите испитите и семестрите, следете го следниот линк: https://iknow.ukim.mk Внесете ги вашето корисничко име (email со кој сте регистриран на факултетот) и лозинката.

Делот International Platform т.е. Интернационална платформа е место каде што студентите кои се партиципанти во Erasmus+ проектот можат да ги споделуваат своите мислења, да поставуваат слики од настаните и слично. Сите заинтересирани за учество на Интернационалната платформа да испратат меил на admin@ffosz.ukim.edu.mk за да добијат корисничко име и лозинка за најава.

За да ги пријавите испитите, потребно е да се најавите со вашиот профил на iknow.ukim.mk. Потоа одете во делот „Пријави“, ги селектирате сите испити со помош на коцките за штиклирање (обележување) од десно и кликате на плавото копче „Пријави“. Со тоа процедурата е завршена

Испрати прашање