2021 февруари

Листа на изборни предмети

Четиригодишни студии – насока ФЗО: Примена на компјутери во физичката култура‎ Елементарно физичко образование‎ Мерење и тестирање во боречките спортови‎ Акробатика‎ Училишен спорт‎ Аеробик и пилатес‎ Методологија на подготовка на стручни трудови‎ Одбојка на песок‎ Ракомет на плажа‎ Родови и спорт‎ Фитнес и бодибилдинг‎ Кик – бокс‎ Олимпизам‎ Атлетски повеќебој‎ Спортски менаџмент‎ Нутрициски и суплементациски

Задолжителна анкета за изборни предмети 2020/2021 Почитувани студенти, Ве молиме најдоцна до 01.03.2021 пополнете ја анкетата за избор на изборни предмети во учебната 2020/2021 година за сите студенти на прв циклус на студии. Доколку еднаш сте го запишале предметот во претходниот семестар, не го избирајте повторно бидејќи предметот не може два пати да се запише во текот на студирањето. По завршувањето
???ЖЕНСКА ОДБОЈКАРСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА (У19)

Институтот за научно-истражувачка работа при Факултетот за физичко образование, спорт и здравје од Скопје, започна циклус на аналитичко-дијагностички активности на идните женски јуниорски репрезентативки во одбојка. Македонската одбојкарска федерација ја доби организацијата на европското првенство за одбојкарки до 19 години кое ќе се одржи 2022 г., што претставува еден од главните императиви репрезентацијата да постигне

Документи за пријавување и запишување за втор циклус – втор уписен рок

Почитувани студенти, Потребните документи како и начинот на аплицирање можете да ги најдете на официјалниот конкурс објавен од УКИМ за втор циклус – втор уписен рок. Пријавувањето на кандидатите се врши електронски на платформата upisi.ukim.edu.mk. Дополнително, потребно е сите ваши документи да ги испратите скенирани на: upisi-ffosz@ukim.edu.mk Во предмет (Subject) на електронската пошта, кандидатите го

ВТОР УПИСЕН РОК ЗА ВТОР ЦИКЛУС

Почитувани идни студенти на Факултетот за физичко образование, спорт и здравје, Потсетување до заинтересираните студенти дека е отворен Вториот уписен рок за втор циклус, ве молиме вашите електронски апликации пополнете ги на: https://upisi.ukim.mk Задолжително во апликацијата одберете Постдипломски студии.

Резултати од испитот по Педагогија одржан  на 25.01.2021

  6579 10 6570 10 6654 10 6642 10 6565 10 6580 10 6617 10 6575 10 6605 10 6584 10 6573 10 6596 10 6681 10 6699 9 6629 9 6450 9 6595 9 6643 9 6604 9 6578 9 6656 8 6592 8 6625 8 6591 8 6624 8 6576 8 6571 8

Термини за испитите социологија на физичко образование и спортски менаџмент

Испитот Социологија на ФОС со физичко присуство ќе се одджи на 11.02.2021 од 11 до 14 часот. Студентите се поделени во 4 групи за да се испочитуваат протоколите. Онлајн испитот СФОС ќе биде истиот ден 11.02.2021 во 20 часот на платформата Испитот Спортски менаџмент од 12.02.2021 се преместува за 11.02.2021 од 10 до 14 часот