2021 август

Известување за доставување на документи за упис

Се известуваат сите идни студенти дека е задолжително документите потребни за упис на факултетот да ги достават физички на 30, 31 август 2021г и 01 септември 2021. Доколку наидете на проблем со електронската апликација, повелете во просториите на факултетот секој работен ден од 10 до 13ч. каде ќе ви помогнат одговорните од факултетот за упис

ТЕРМИНИ ЗА ТРЕТА (СЕПТЕМВРИСКА) ИСПИТНА СЕСИЈА – 2021

ПРИЈАВУВАЊЕ НА ИСПИТИ Е ОВОЗМОЖЕНО ДО 23.08.2021   ТЕРМИНИ ЗА  ТРЕТА (СЕПТЕМВРИСКА)  ИСПИТНА  СЕСИЈА – 2021 ГОДИНА ПРВА ГОДИНА ТЕРМИНИ МЕСТО Историја на физичката култура  23.08.2021 ВО 10 ЧАСОТ АМФИТЕАТАР Кинезиолошка антропологија 24.08.2021 ВО 9 ЧАСОТ АМФИТЕАТАР Пливање со ватерполо 16.09.2021 ВО 11 ЧАСОТ БАЗЕН КАРПОШ Антропомоторика  26.08.2021 ВО 9 ЧАСОТ КОМБИНИРАНО Спортска гимнастика  30.08.11

Право на субвенциониран студентски оброк

Почитувани студенти, Според Законот за субвенциониран студентски оброк (Службен весник на РСМ, бр. 31 од 10.2.2020 година), сите редовни студенти на прв циклус (додипломски) студии можат да станат корисници на субвенциониран студентски оброк под условите определени со овој закон. За оваа цел предвидени се неколку рокови: августовски рок – од 1-ви до 31-ви август октомвриски

Мондано КАМП организира летен спортски камп за деца од основно образование во Александра камп – Грција

ПОЧИТУВАНИ СТУДЕНТИ, КОЛЕГИ И ИДНИ ПРОФЕСОРИ  Мондано КАМП организира летен спортски камп за деца од основно образование во Александра камп – Грција. Се бараат студенти кои ќе бидат дел од организацијата на кампот, ќе дадат свој придонес и ќе имаат можност да стекнат сопствено искуство за работа со деца. Селектираните  студенти, пред одржувањето на кампот