Соопштенија

ЕЛЕКТРОНСКО ПРИЈАВУВАЊЕ НА ИСПИТИТЕ ЗА ЈУНСКАТА ИСПИТНА СЕСИЈА – 2020 ГОДИНА ПОЧИТУВАНИ КОЛЕГИ, ЕЛЕКТРОНСКОТО ПРИЈАВУВАЊЕ НА ИСПИТИТЕ ЗА ЈУНСКАТА ИСПИТНА СЕСИЈА ЗА УЧЕБНАТА 2019/20 ГОДИНА СЕ ВРШИ ВО ПЕРИОДОТ ОД 18.05.2020 Г. ДО 31.05.2020 ГОДИНА.  СЕКОЈ СТУДЕНТ Е ОБВРЗАН ДА ИЗВРШИ ЕЛЕКТРОНСКО ПРИЈАВУВАЊЕ НА СЕКОЈ ИСПИТ. СО ПРИЈАВАТА ВО ХАРТИЕНА ФОРМА СТУДЕНТОТ ПРИСТАПУВА НА ИСПИТ   ДОКОЛКУ СТУДЕНТОТ НЕ ИЗВРШИ ЕЛЕКТРОНСКО ПРИЈАВУВАЊЕ НА ИСПИТОТ, ЗА ДА БИДЕ
Одлука од УКИМ за настава во состојба на Covid19

Кликнете на „Преземи документ“ за да ја видите одлуката од УКИМ за настава во состојба на пандемија и Covid19. Преземи документ

ВАЖНО СООПШТЕНИЕ ПОВРЗАНО СО ВОНРЕДНАТА СОСТОЈБА ВАЖНО СООПШТЕНИЕ ПОРАДИ ВОВЕДЕНАТА ВОНРЕДНА СОСТОЈБА И ПОЛИЦИСКИОТ ЧАС, НАМАЛЕНИ СЕ МОЖНОСТИТЕ ЗА КОМУНИКАЦИЈА СО СТУДЕНТИТЕ, ОСОБЕНО СО ТИЕ КОИ ЖИВЕАТ НАДВОР ОД СКОПЈЕ. ПОРАДИ ОВА, СЕ ПРЕКИНУВААТ СИТЕ АКТИВНОСТИ ПОВРЗАНИ СО СКРИПТАРАТА НА ФАКУЛТЕТОТ И НАБАВКАТА НА СКРИПТИ И УЧЕБНИ ПОМАГАЛА. ПОКРАЈ НАСТАВАТА КОЈА СЕ ОДВИВА ПРЕКУ ВИДЕО-КОНФЕРЕНЦИИТЕ, ПРОФЕСОРИТЕ СЕ ОБВРЗАНИ СВОИТЕ ПРЕДАВАЊА ДА
ФИЗИЧКА АКТИВНОСТ ЗА СТУДЕНТИТЕ НА УКИМ

Учење на далечина и за на наставата по предметот Спорт и здравје кој се реализира на повеќето факултети на УКИМ, а се изведува преку Катедра по физичко образование, спорт и спортски менаџмент на нематични факултети  во состав на УКИМ  при Факултетот за физичко образование, спорт и здравје. Изведување на настава е усогласена со начинот на

ТЕРМИНИ ЗА СЕМИНАРИ ЗА ВОНРЕДНИТЕ СТУДЕНТИ ЗА ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР – 2019/20 Г.   СЕМИНАРИ ЗА ВОНРЕДНИТЕ СТУДЕНТИ ЗА ЛЕТНИОТ (ПАРЕН) СЕМЕСТАР ЗА УЧЕБНАТА 2019/20 Г.   ВО УСЛОВИ НА ВОНРЕДНА СОСТОЈБА      ПОЧИТУВАНИ КОЛЕГИ, ПОРАДИ ВОНРЕДНАТА СОСТОЈБА, СЕМИНАРИТЕ ВОЕ ЌЕ СЕ РЕАЛИЗИРААТ ПРЕКУ ВИДЕО-КОНФЕРЕНЦИИ. СЕКОЈ ОД ВАС Е ОБВРЗАН ДА СЕ ПРИКЛУЧИ НА ФЕЈСБУК ГРУПАТА ЗА ВАШАТА ГОДИНА, КАДЕ ШТО ЌЕ ГО ДОБИЕТЕ ЛИНКОТ ЗА СЕКОЕ ПРЕДАВАЊЕ ОДДЕЛНО. 
СООПШТЕНИЕ ЗА РЕАЛИЗИРАЊЕ НА НАСТАВАТА ЗА ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР ВО УЧЕБНАТА 2019/20 ГОДИНА СООПШТЕНИЕ ЗА РЕАЛИЗИРАЊЕ НА НАСТАВАТА ОД ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР ЗА УЧЕБНАТА 2019/20 ГОДИНА ПОЧИТУВАНИ КОЛЕГИ – РЕДОВНИ И ВОНРЕДНИ СТУДЕНТИ, ПОРАДИ НОВОНАСТАНАТАТА СИТУАЦИЈА СО КОРОНАВИРУСОТ, НА НАШИОТ ФАКУЛТЕТ НАСТАВАТА СЕ РЕАЛИЗИРА ПРЕКУ ВИДЕОКОНФЕРЕНЦИИ. СЕКОЈ ПРОФЕСОР ДОСТАВУВА ЛИНК ЗА КОМУНИКАЦИЈА ДО ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ НА ГОДИНИТЕ, КОИ ПОТОА ГО ДИСТРИБУИРААТ ДА СИТЕ КОЛЕГИ. СЕКОЈ СТУДЕНТ ТРЕБА ДА ЈА ИНСТАЛИРА
СООПШТЕНИЕ ДО ЕДИНИЦИТЕ НА УКИМ И ЈАВНОСТА

Во врска со препораките на Комисијата за заразни болести на Министерството за здравство, како и врз основа на препораките на Владата на Република Северна Македонија и другите овластени органи во државата, за заштита на населението од  вирусот Ковид-19 и за превенција од ширење на вирусот, Централната стручна и административна служба – Ректорат на Универзитетот „Св.

СООПШТЕНИЕ ЗА ОДЛОЖУВАЊЕ НА НАСТАВНИОТ ПРОЦЕС НА ФФОСЗ ЗА ПЕРИОДОТ ОД 14-24.03.202О Г. СООПШТЕНИЕ ПОРАДИ НАСТАНАТАТА СИТУАЦИЈА СО КОРОНА ВИРУСОТ И УКАЖУВАЊАТА НА ВЛАДАТА НА РСМ И РЕКТОРАТОТ НА УКИМ, СЕ ОДЛАГААТ СИТЕ АКТИВНОСТИ ПОВРЗАНИ СО НАСТАВНИОТ ПРОЦЕС НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА ФИЗИЧКО ОБРАЗОВАНИЕ, СПОРТ И ЗДРАВЈЕ, ВО ПЕРИОДОТ ОД 14.03.2020 Г. ДО 24.03.2020 ГОД. СЕ ОДЛАГААТ ИСПИТИТЕ ОД ПРОДОЛЖЕНАТА ИСПИТНА СЕСИЈА И СЕМИНАРИТЕ ЗА ВОНРЕДНИТЕ СТУДЕНТИ. СИТЕ СТУДЕНТИ
ИЗБОРНИ ПРЕДМЕТИ ЗА ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР ЗА УЧЕБНАТА 2019/20 ГОДИНА ИЗБОРНИ ПРЕДМЕТИ ЗА ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР ЗА УЧЕБНАТА 2019/20 ГОДИНА   ФЗО - ПРВА ГОДИНА – ВТОР СЕМЕСТАР ИЗБОРЕН – 4                                   РАКОМЕТ НА ПЛАЖА ИЗБОРЕН – 5                                   МАЛ ФУДБАЛ ИЗБОРЕН - 6                                   УЧИЛИШЕН СПОРТ НАСОКА СПОРТ - ПРВА ГОДИНА – ВТОР СЕМЕСТАР ИЗБОРЕН – 3                                   РАКОМЕТ НА ПЛАЖА Изборен – 4                                               
ТЕРМИНИ ЗА ПРОДОЛЖЕНАТА ИСПИТНА СЕСИЈА – МАРТ 2020   ПРОДОЛЖЕНА  ИСПИТНА СЕСИЈА - МАРТ 2020 ГОДИНА ТЕРМИНИ ЗА ПРОДОЛЖЕНА ИСПИТНА  СЕСИЈА – МАРТ 2020 ГОДИНА ПРВА ГОДИНА ТЕРМИНИ МЕСТО Историја на физичката култура 16.03.2020 ВО 10 ЧАСОТ ФФОСЗ Кинезиолошка антропологија 19.03.2020 ВО 11 ЧАСОТ ФФОСЗ Пливање со ватерполо 18.03.2020 ВО 13 ЧАСОТ Базен Карпош Антропомоторика 19.03.2020 ВО 09 ЧАСОТ ФФОСЗ Спортска гимнастика 20.03.2020