ФФОСЗ

ДИНАМИКА НА АКТИВНОСТИ ЗА ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР ЗА 2020/2021г.

НАСТАВАТА ВО ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР (ПАРЕН) ЗАПОЧНУВА НА 102.2021 ГОДИНА КОМБИНИРАНО (ON – LINE И ВО АМФИТЕАТАР И САЛА СО ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО ) ПРИЈАВИТЕ ОД РЕАЛИЗИРАНАТА ПРВА ИСПИТНА СЕСИЈА (ЈАНУАРСКА ИСПИТНА СЕСИЈА )ТРЕБА ДА СЕ ПРЕДАДАТ ВО СЛУЖБАТА ЗА СТУДЕНТСКИ   ПРАШАЊА НАЈДОЦНА ДО 28.02.2021 ГОДИНА УПИСОТ НА ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР З A УЧЕБНАТА 2020 /2021 ГОДИНА ЌЕ

Резултати од одржаниот испит во казнената сесија, 20. Април 2021г.

ПОЛОЖИЛЕ: Скијање 1 5896 3238 Скијање 2 5997 6058 Фудбал 6851 Предметен настравник: Проф. Д-р Небојша Марковски

Докторска дисертација – Нертила Кусари

Кликнете на линкот подолу за да ја прегледате докторската дисертација. ПРЕЗЕМИ ДОКУМЕНТ

Полагање по предметите Одбоја и одбојка на песок

Испитот по предметите Одбојка и Одбојка на песок ќе се одржат на ден 15.04.2021 (четврток) со физичко присуство во следните термини: Одбојка на песок: 09:00ч Одбојка: 10:00ч Носење на маска, одржување на дистанца и следење на протоколите за CoVid се задолжителни!

Анкета за iKnow систем

Почитувани студенти, Со цел да се добие информација за постоечката состојба и функционалност на системот за студентски сервиси iKnow, Универзитетот донесе одлука да се спроведе анкета за капацитетите на единиците (технички и човечки) за негово користење и потребите за нови функционалности, апликации и системи кои што интегрирано треба да функционираат со iKnow системот. Ве молиме

Термини за казнена испитна сесија

НАЧИНОТ НА РЕАЛИЗАЦИЈА СЕ ДОГОВАРА СО СЕКОЈ ПРЕДМЕТЕН НАСТАВНИК ПРЕКУ ПРЕСТАВНИЦИТЕ НА СТУДЕНТИТЕ!   ПРИЈАВУВАЊЕТО НА ИСПИТИ ЗА ПРОДОЛЖЕНАТА ЈАНУАРСКА (КАЗНЕНА) ИСПИТНА СЕСИЈА ПОЧНУВА НА 05.04.2021 ГОДИНА ДО 09.04.2021 ГОДИНА, ВО СЛУЖБАТА ЗА СТУДЕНТСКИ ПРАШАЊА.   ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ: ИНДЕКС, ПРИЈАВА И УПЛАТНИЦА (1000 ДЕНАРИ)   ТЕРМИНИ ЗА ПРОДОЛЖЕНА ЈАНУАРСКА ИСПИТНА  СЕСИЈА – 2021

Одбележување на денот на спортот со реализација на планинарска тура

Почитувани колеги, Согласно, Резолуцијата на ОН од 2013 година 6-ти април е прогласен за меѓународен ден на спортот. ФФОСЗ со активност на отворено ќе го одбележи денот на спортот со реализација на планинарска тура на ден 6. 4. 2021 (вторник) со почеток во 9:00 часот на планината Водно. Планинарската тура ќе се реализира согласно Уредбата со законска

ТЕРМИНИ ЗА СЕМИНАРИ ЗА ВОНРЕДНИ СТУДЕНТИ – ЛЕТЕН СЕМЕСТАР 2020/21

Во прикачениот документ се објавени сите термини за семинари за вонредните студенти во летниот семестар во учебната 2020/2021 година. Документот се однесува на вонредните студенти на тригодшни и четиригодишни студии. Полагањата ќе се одржуваат комбинирано: онлајн и во амфитеатар, во согласност со Ковид протоколите. Носењето на маска и држењето на препорачаната дистанца е задолжително при физичко

Упатство за запишување на нов семестар и запишување на предмети

Доколку имате потешкотии во делот на запишување на новиот (летен) семестар или со запишувањето на предметите во iKnow, кликнете на линкот подолу за до прегледате корисничкото упатство за iKnow. На страна бр. 6 е сликовито и детално објаснето како се запишува нов семестар и како се внесуваат предметите. ПРЕЗЕМИ КОРИСНИЧКО УПАТСТВО

Изборни предмети кои студентите треба да ги запишат во летен семестар 2020/2021

Во прилог е листата на изборни предмети кои студентите треба да ги запишат во летниот семестар во учебната 2020/2021 година. Предметите се одбираат од регуларната листа на изборни предмети која е понудена во iKnow освен таму каде што е наведено дека треба да се одбере предметот од УНИВЕРЗИТЕТСКАТА ЛИСТА. НАСОКА СПОРТ – 3 годишни студии