Category FAQ’s

Како да пријавам испити на iKnow?

За да ги пријавите испитите, потребно е да се најавите со вашиот профил на iknow.ukim.mk. Потоа одете во делот „Пријави“, ги селектирате сите испити со помош на коцките за штиклирање (обележување) од десно и кликате на плавото копче „Пријави“. Со тоа процедурата е завршена

Што е International Platform?

Делот International Platform т.е. Интернационална платформа е место каде што студентите кои се партиципанти во Erasmus+ проектот можат да ги споделуваат своите мислења, да поставуваат слики од настаните и слично. Сите заинтересирани за учество на Интернационалната платформа да испратат меил на admin@ffosz.ukim.edu.mk за да добијат корисничко име и лозинка за најава.

Најава на iKnow системот

За да се најавите на iKnow системот и да ги пријавите испитите и семестрите, следете го следниот линк: https://iknow.ukim.mk Внесете ги вашето корисничко име (email со кој сте регистриран на факултетот) и лозинката.

Ресетирање на лозинката на iKnow

Одете на https://iknow.ukim.mk и следeте го линкот „Заборавена лозинка“ кој се наоѓа под плавото копче за „Најава“. Потоа внесете ја меил адресата со која сте регистриран на Факултетот за физичко образование спорт и здравје и изберете “Submit” т.е белото копче. На вашиот меил ќе ви стигне порака од iknow за ресетирање на лозинка. Го отварате

Потврда за редовен студент

Преземете ја потврдата за редовен студент За бесплатен јавен превоз од ЈСП, потребно е да ја преземете и пополнете потврдата за редовен студент со ваши информации. Потоа донесете ја во студентската служба на факултетот (понеделник-петок од 11:00 – 16:00) за да ви биде заверена и потпишана од шефот на службата.