СТУДЕНТСКА СЛУЖБА

Информации за iKnow, потврди, упатства, уписи и други корисни информации за студентита на Факултетот за физичко образование, спорт и здравје

Повеќе
Image

ДОКУМЕНТИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

Погледнете ги сите документи и информации кои се достапни од јавен карактер.

Повеќе

Соопштенија

Последно објавени соопштенија за студентите и предметите

28 Ное
Распишување на избори за претседател и членови на Факултетско студентско собрание

Почитувани студенти, Во прилог може да ја преземете одлуката со која се распишуваат избори за претседател и членови на Факултетско студентско собрание. Преземи одлука

28 Ное
Известување за студентите за настава за среда и четврток (29.11 и 30.11)

Почитувани студенти, Согласно препораките на Владата на РМ, и одлука на деканатот на факултетот, среда и четврток (29.11 и 30.11) ќе бидат неработни денови и нема да се одржува настава.

24 Ное
ИЗБОРНИ ПРЕДМЕТИ ВО ЗИМСКИОТ СЕМЕСТАР ВО УЧЕБНАТА 2023/24 ГОДИНА

Почитувани студенти, Ова се изборните предмети за зимскиот семестар во учебната 2023/24 година.   ПРВ СЕМЕСТАР ИЗБОРЕН – СПОРТСКА ИСХРАНА Проф. д-р Даниела Ш. Стојмановска 2. ИЗБОРЕН – МАЛ ФУДБАЛ ...

21 Ное
Промена во термин за семинарот по предметот Теорија и Методика на спортската рекреација

Почитувани студенти, Семинарот по предметот Теорија и Методика на спортската рекреација ќе се одржи на 26.11.2023 (недела) од 15:00 до 18:00 часот.

20 Ное
Термин за семинар по предметите Рекреација и здравје и Аеробик и пилатес

Почитувани студенти, Терминот за семинар за предметите Рекреација и здравје и Аеробик и пилатес ќе биде во договор со професорот Горан Никовски. Термините во распоредот не треба да се земат ...

17 Ное
Информација за семинарот по Функционална анатомија, Психологија и Медицина на спорт

Информација за прва година : Семинарот по предметот Функционална Анатомија ќе се одржи на 18.11.2023 (Сабота) во 10:00 часот на Институтот за анатомија. Професорката ќе ве чека пред Институтот за ...

17 Ное
Измена во термините за семинари

Почитувани, Во прилог е распоредот со измени во некои од термините. Во продолжение може да ја преземете новата верзија од распоредот. Преземи распоред.

16 Ное
Настан – Спортско право нова научна дисциплина

Почитувани, би Ве замолила да настанот го споделете на вашата веб страна на факултет за да го се информираат што повеќе студенти/професори за истиот. Се работи за настанот “Спортско право” ...

14 Ное
Меѓународна конференција на Светската алијанса за физичко образование (WPEA)

Проф. д-р Илија Клинчаров беше поканет како главен предавач на Меѓународната конференција на Светската алијанса за физичко образование (WPEA), која се одржа на „East China Normal University“ во Шангај, Кина ...

13 Ное
РЕЗУЛТАТИ ОД ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТИТЕ КОШАРКА,МИНИ-КОШАРКА И БАСКЕТ 3 НА 3 ОДРЖАН НА 31.10.2023

СПИСОК НА СТУДЕНТИ КОИ ГО ПОЛОЖИЛЕ ТЕОРЕТСКИОТ ДЕЛ ОД ИСПИТОТ ЗА ПРЕДМЕТИТЕ КОШАРКА,МИНИ-КОШАРКА И БАСКЕТ 3 НА 3 ОДРЖАН НА 31.10.2023   1. 6455 2. 6579 3. 6592 4. 6589 ...

10 Ное
Резултати од испитот по предметот скијање 1 и 2 во продолжена сесија

Почитувани студенти, Испитот кој се полагаше на ден 26.09.2023 година, го положиле следните студенти : 1 .6647 2. 6906 3. 6592 4. 6628 5. 6775 6. 6776 7. 6838 Индексите ...

10 Ное
Одбрана на магистерски труд

Јавна одбрана на магистерскиот труд со наслов ,,Споредба на ефектите на два различни тренинг протоколи врз моторичките способности и телесниот состав кај жени рекреативки по 6 неделно програмирано вежбање,, од ...

За сите информации за студенти и странки за уписи и студирање

Контактирајте нè

Сведоштва

Често поставувани прашања

Преземете ја потврдата за редовен студент

За бесплатен јавен превоз од ЈСП, потребно е да ја преземете и пополнете потврдата за редовен студент со ваши информации. Потоа донесете ја во студентската служба на факултетот (понеделник-петок од 11:00 - 16:00) за да ви биде заверена и потпишана од шефот на службата.

За да се најавите на iKnow системот и да ги пријавите испитите и семестрите, следете го следниот линк: https://iknow.ukim.mk
Внесете ги вашето корисничко име (email со кој сте регистриран на факултетот) и лозинката.

Одете на https://iknow.ukim.mk и следeте го линкот „Заборавена лозинка“ кој се наоѓа под плавото копче за „Најава“. Потоа внесете ја меил адресата со која сте регистриран на Факултетот за физичко образование спорт и здравје и изберете "Submit" т.е белото копче.

На вашиот меил ќе ви стигне порака од iknow за ресетирање на лозинка. Го отварате меилот за ресетирање на лозинката.
Кликате на (link) за ресетиранје на лозинката и ја внесувате 2 пати новата лозинка која мора да содржи мали, големи букви, бројки и специјален знак (@,#,%,!)
На пример: ImePrezime007@

Видео упатство од процедурата

Делот International Platform т.е. Интернационална платформа е место каде што студентите кои се партиципанти во Erasmus+ проектот можат да ги споделуваат своите мислења, да поставуваат слики од настаните и слично.

Сите заинтересирани за учество на Интернационалната платформа да испратат меил на admin@ffosz.ukim.edu.mk за да добијат корисничко име и лозинка за најава.