ФФОСЗ оддаде почит на Св. Кирил и МетодијПочитувани,

Ве известувам дека денес делегација од Факултетот за физичко образование, спорт и здравје, положи свежо цвеќе пред споменикот на нашите просветители, Светите Кирил и Методиј, патроните на нашиот  Универзитет.

Нека ни е честит нашиот голем празник 24 мај, со желба за добро здравје за студентите и сите вработени на нашиот Универзитет.

Проф. д-р Ленче Алексовска Величковска, декан