ФФОСЗ

УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ, ВТОРА НЕДЕЛА- ОДБОЈКА Денес  21.03.2019 година (четврток) беа одиграни натпреварите  во одбојка  во машка и женска конкуренција и постигнати се следниве РЕЗУЛТАТИ: ФФОСЗ (Ж)  :  ФЕИТ (Ж)   2 : 0 ЕКОНОМСКИ (Ж) : ФИНКИ (Ж)  2 : 1 ФЕИТ (М)  : ФИНКИ (М)  2 : 0
ТЕРМИНИ ЗА СЕМИНАРИ ЗА ЛЕТНИOТ СЕМЕСТАР ЗА 2018/19 ГОДИНА

ТЕРМИНИ ЗА СЕМИНАРИ ЗА ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР ЗА УЧЕБНАТА 2018/2019 ГОДИНА НАСОКА – ФИЗИЧКО И ЗДРАВСТВЕНО ОБРАЗОВАНИЕ   СЕМИНАРИТЕ ЗА ВОНРЕДНИТЕ СТУДЕНТИ ЗА ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР ЗА УЧЕБНАТА 2018/19 Г.   ПРВА ГОДИНА  30 МАРТ – 2019 08 – 11 Часот                      АНТРОПОМОТОРИКА 11 – 14 Часот                      СПОРТСКА ГИМНАСТИКА 15 – 16 Часот                       АНАТОМИЈА 16 – 19 Часот                     

ИЗБОРНИ ПРЕДМЕТИ ЗА ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР ЗА 2018/19 ГОДИНА

  ИЗБОРНИ ПРЕДМЕТИ ВО ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР ВО УЧЕБНАТА 2018/19        ГОДИНА   ПРВА ГОДИНА – ВТОР СЕМЕСТАР 1.    ИЗБОРЕН – 4     –      РАКОМЕТ НА ПЛАЖА   Проф. д-р Гино Стрезвски Доц. д-р Влатко Неделковски 2.    ИЗБОРЕН – 5     –     ОДБОЈКА НА ПЕСОК              

СЕ ОДИГРАА ПРВИТЕ НАТПРЕВАРИ ВО ОДБОЈКА

ПОЧИТУВАНИ,   ДЕНЕС  (14.03.2019 ГОДИНА – ЧЕТВРТОК) СЕ  ОДИГРАА НАТПРЕВАРИТЕ ВО ОДБОЈКА.  БЕА ПОСТИГНАТИ СЛЕДНИТЕ РЕЗУЛТАТИ:     ФФОСЗ -ЖЕНИ   –  ФИНКИ -ЖЕНИ   1:2   ФЕИТ-ЖЕНИ  –  ЕКОНОМСКИ Ф. – ЖЕНИ   2:0     ЕКОНОМСКИ Ф. -МАЖИ   –   ФЕИТ – МАЖИ   0:2   НАТПРЕВАРИТЕ ПРОДОЛЖУВААТ ВО ПОНЕДЕЛНИК – 18.03.2019 ГОДИНА, СО НАТПРЕВАРИТЕ ВО КОШАРКА

РЕЗУЛТАТИ ОД ИСПИТОТ ПО КИНЕЗИТЕРАПИЈА (13.02.2019 Г.)

ИСПИТОТ НА ПРЕДМЕТОТ КИНЕЗИТЕРАПИЈА ВО ФЕРУАРСКАТА ИСПИТНА СЕСИЈА (13.02.2019) Индекс Оценка 5649 6(шест) 5676 6(шест) 5096 6(шест) 5716 6(шест) 5693 6(шест) Проф. д-р Вујица Живковиќ

ПРВИ НАТПРЕВАРИ ВО МАЛ ФУДБАЛ 12.03.2019 г.   Одиграни и првите натпревари во мал фудбал во машка конкуренција од универзитетската лига на УКИМ Студентите на ФФОСЗ со прва победа и во натпреварите во  мал фудбал Денес на натпреварите во мал фудбал беа постигнати следните резултати:   ФФОСЗ (М) – ФАРМАЦИЈА  (М)       10 : 0 ФЕИТ (М) – ФИНКИ (М) 
СТАРТ НА УНИВЕРЗИТЕТСКИТЕ СПОРТСКИ НАТПРЕВАРИ ЗАПОЧНАА УНИВЕРЗИТЕТСКИТЕ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ (11.03.2019 година) Денес со натпреварите во кошарка, стартуваше петтата сезона на универзитетските спортски натпревари на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ од Скопје. На нив се очекува да настапат повеќе од 1600 студенти од сите факултети кои се дел од УКИМ. Традиционално како и во изминатите години така и оваа,
ЗА ПРАКТИЧНАТА НАСТАВА ПО ПРЕДМЕТОТ ПЛИВАЊЕ СО ВАТЕРПОЛО

ЗА ПРАКТИЧНАТА НАСТАВА ПО ПРЕДМЕТОТ ПЛИВАЊЕСО ВАТЕРПОЛО КОЈА СЕ РЕАЛИЗИРА НА БАЗЕНОТ ВО КАРПОШ СЕКОЈ ВТОРНИК И СРЕДА ОД 13 ДО 15 ЧАСОТ, ПОКРАЈ ОСТАНАТОТ, СТУДЕНТИТЕ ЗАДОЛЖИТЕЛНО ТРЕБА ДА НОСАТ И КАПИ ЗА ПЛИВАЊЕ