EduTech

  Листа на изборни предмети

  Четиригодишни студии – насока ФЗО: Примена на компјутери во физичката култура‎ Елементарно физичко образование‎ Мерење и тестирање во боречките спортови‎ Акробатика‎ Училишен спорт‎ Аеробик и пилатес‎ Методологија на подготовка на стручни трудови‎ Одбојка на песок‎ Ракомет на плажа‎ Родови и спорт‎ Фитнес и бодибилдинг‎ Кик – бокс‎ Олимпизам‎ Атлетски повеќебој‎ Спортски менаџмент‎ Нутрициски и суплементациски

  Задолжителна анкета за изборни предмети 2020/2021 Почитувани студенти, Ве молиме најдоцна до 01.03.2021 пополнете ја анкетата за избор на изборни предмети во учебната 2020/2021 година за сите студенти на прв циклус на студии. Доколку еднаш сте го запишале предметот во претходниот семестар, не го избирајте повторно бидејќи предметот не може два пати да се запише во текот на студирањето. По завршувањето
  🇲🇰🏐ЖЕНСКА ОДБОЈКАРСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА (У19)

  Институтот за научно-истражувачка работа при Факултетот за физичко образование, спорт и здравје од Скопје, започна циклус на аналитичко-дијагностички активности на идните женски јуниорски репрезентативки во одбојка. Македонската одбојкарска федерација ја доби организацијата на европското првенство за одбојкарки до 19 години кое ќе се одржи 2022 г., што претставува еден од главните императиви репрезентацијата да постигне

  Документи за пријавување и запишување за втор циклус – втор уписен рок

  Почитувани студенти, Потребните документи како и начинот на аплицирање можете да ги најдете на официјалниот конкурс објавен од УКИМ за втор циклус – втор уписен рок. Пријавувањето на кандидатите се врши електронски на платформата upisi.ukim.edu.mk. Дополнително, потребно е сите ваши документи да ги испратите скенирани на: upisi-ffosz@ukim.edu.mk Во предмет (Subject) на електронската пошта, кандидатите го

  ВТОР УПИСЕН РОК ЗА ВТОР ЦИКЛУС

  Почитувани идни студенти на Факултетот за физичко образование, спорт и здравје, Потсетување до заинтересираните студенти дека е отворен Вториот уписен рок за втор циклус, ве молиме вашите електронски апликации пополнете ги на: https://upisi.ukim.mk Задолжително во апликацијата одберете Постдипломски студии.

  Резултати од испитот по Педагогија одржан  на 25.01.2021

    6579 10 6570 10 6654 10 6642 10 6565 10 6580 10 6617 10 6575 10 6605 10 6584 10 6573 10 6596 10 6681 10 6699 9 6629 9 6450 9 6595 9 6643 9 6604 9 6578 9 6656 8 6592 8 6625 8 6591 8 6624 8 6576 8 6571 8

  Термини за испитите социологија на физичко образование и спортски менаџмент

  Испитот Социологија на ФОС со физичко присуство ќе се одджи на 11.02.2021 од 11 до 14 часот. Студентите се поделени во 4 групи за да се испочитуваат протоколите. Онлајн испитот СФОС ќе биде истиот ден 11.02.2021 во 20 часот на платформата Испитот Спортски менаџмент од 12.02.2021 се преместува за 11.02.2021 од 10 до 14 часот

  ДИНАМИКА НА АКТИВНОСТИ ЗА ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР ЗА УЧЕБНАТА 2020/2021 ГОДИНА

  НАСТАВАТА ВО ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР (ПАРЕН) ЗАПОЧНУВА НА 102.2021 ГОДИНА КОМБИНИРАНО (ON – LINE И ВО АМФИТЕАТАР И САЛА СО ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО) ПРИЈАВИТЕ ОД РЕАЛИЗИРАНАТА ПРВА ИСПИТНА СЕСИЈА (ЈАНУАРСКА ИСПИТНА СЕСИЈА )ТРЕБА ДА СЕ ПРЕДАДАТ ВО СЛУЖБАТА ЗА СТУДЕНТСКИ   ПРАШАЊА НАЈДОЦНА ДО 28.02.2021 ГОДИНА УПИСОТ НА ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР З A УЧЕБНАТА 2020 /2021 ГОДИНА ЌЕ ТРАЕ

  РЕЗУЛТАТИ ОД ФУНКЦИОНАЛНА АНАТОМИЈА ОДРЖАН НА 21.01.2021

    Ред.бр. БРОЈ НА ИНДЕКС КОЛ. 1 КОЛ. 2 6745   34.5 6820   33 6728   33 6813   28.5 6721 27   6825 27   6766 27   6834 27   6751 27 – 6779 27 – 6806 27 – 6803 27 – 6780 27 – 6818 27 – 6763 27 – 6799

  РЕЗУЛТАТИ ОД ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ ФУДБАЛ, ОДРЖАН НА ДЕН 20.01.2021

  ПОЛОЖИЛЕ ФУДБАЛ: 6067 ПОЛОЖИЛЕ СКИЈАЊЕ 1: 6617 5732 5985 ПОЛОЖИЛЕ СКИЈАЊЕ 2: 5723 6369 6436 6074 3238 6025     Предметни  наставници: Проф. Д-р Небојша Марковски Доц. Д-р Жикица Тасевски