Соопштенија

ТЕРМИНИ ЗА СЕПТЕМВРИСКАТА ИСПИТНА СЕСИЈА ЗА УЧЕБНАТА 2018/19 ГОДИНА СЕПТЕМВРИСКА ИСПИТНА СЕСИЈА ЗА УЧЕБНАТА 2018/2019 ГОДИНА ТЕРМИНИ ЗА ИСПИТНА  СЕСИЈА - СЕПТЕМВРИ - 2019 ГОДИНА ПРВА ГОДИНА ТЕРМИНИ МЕСТО Историја на физичката култура 02.09.2019 ВО 10 ЧАСОТ ФФОСЗ Кинезиолошка антропологија 03.09.2019 ВО 10 ЧАСОТ ФФОСЗ Пливање со ватерполо 18.09.2019 ВО 13 ЧАСОТ Базен Карпош Антропомоторика 23.09.2019 ВО 09 ЧАСОТ ФФОСЗ Спортска гимнастика 10.09.2019 ВО
Конкурс за упис на УКИМ 2019/2020 – трет циклус

Објавен е конкурсот за упис на УКИМ – Факултет за физичко образование, спорт и здравје за учебната 2019/2020 – трет циклус студии. За дополнителни информации, кликнете на ЛИНК. За да го прегледате извадокот од конкурсот објавен во Нова Македонија, кликнете на ЛИНК.

Конкурс за упис на УКИМ 2019/2020 – втор циклус

Објавен е конкурсот за упис на УКИМ – Факултет за физичко образование, спорт и здравје за учебната 2019/2020 – втор циклус студии. За дополнителни информации, кликнете на ЛИНК. Доколку сакате да студирате на факултетот, не заборавајте да се пријавите електронски на: https://www.upisi.ukim.mk/ Рокот за регистрација е 30.08.2019. Ве молиме пополнете ги сите чекори и сите информации

Конкурс за упис на УКИМ 2019/2020 – прв циклус

Објавен е конкурсот за упис на УКИМ – Факултет за физичко образование, спорт и здравје за учебната 2019/2020 – прв циклус студии. За дополнителни информации, кликнете на ЛИНК. Доколку сакате да студирате на факултетот, не заборавајте да се пријавите електронски на: https://www.upisi.ukim.mk/ Рокот за регистрација е 30.08.2019. Ве молиме пополнете ги сите чекори и сите

Презентирани придобивките од проектот „Тандем наставници“

Подобрување на квалитетот на физичкото образование на ниво на основното образование и презентирање на неговата важност и значење за здравјето и доброто на генерациите кои доаѓаат, беше денешната тема на настанот кој беше во организација на ФФОСЗ, а се одржа во Скопје Проектот насловен како „ТАНДЕМ НАСТАВНИЦИ“, во кој на часот по физичко и здравствено образование

РЕЗУЛТАТИ ОД ИСПИТОТ ПО АНАТОМИЈА ОДРЖАН НА 18.06.2019 Г. РЕЗУЛТАТИ   ОД ИСПИТОТ ОД ФУНКЦИОНАЛНА АНАТОМИЈА  ЗА СТУДЕНТИТЕ НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА ФИЗИЧКА КУЛТУРА Одржан на 18.06.2019   ИМЕ ПРЕЗИМЕ БРОЈ НА ИНДЕКС КОЛОКВИУМ 1 КОЛОКВИУМ 2 1.       Ибраим Ајдаровски 6469 30.0 33.0 2.       Фахир Мемишоски 6430 27.0 27.0 3.       Васко Мартиновски 6480 27.0 27.0 4.       Христијан Маркоски 6543 27.0 27.0 5.       Стефан Кукуноски 6387
СООПШТЕНИЕ ЗА НАСТАВАТА ПО ПРЕДМЕТОТ ЛЕТНО ЛОГОРУВАЊЕ СООПШТЕНИЕ ЗА НАСТАВАТА ПО ЛЕТНО ЛОГОРУВАЊЕ   СТУДЕНТИТЕ КОИ ЌЕ ЈА ПОСЕТУВААТ НАСТАВАТА ПО ПРЕДМЕТОТ ЛЕТНО ЛОГОРУВАЊЕ СО ПЛАНИНАРСКА ТУРА, КОЈА ЌЕ СЕ РЕАЛИЗИРА ВО ПЕРИОДОТ ОД 01.07.2019 Г. ДО 07.07.2019 ГОДИНА ВО ХОТЕЛОТ ГАЛЕБ ВО СТРУГА, ПОКРАЈ ЛИЧНИТЕ ДОКУМЕНТИ, ЗАДОЛЖИТЕЛНО СО СЕБЕ ТРЕБА ДА НОСАТ ИНДЕКС, ВО КОЈ ЌЕ БИДЕ ЕВИДЕНТИРАНО НИВНОТО ПРИСУСТВО И
РЕЗУЛТАТИ ОД ИСПИТОТ ПО ФИЗИОЛОГИЈА РЕЗУЛТАТИ ОД ПОЛАГАЊЕТО НА ПРЕДМЕТОТ ФИЗИОЛОГИЈА ЗА СТУДЕНТИТЕ НА ФАКУЛТЕОТ ЗА ФИЗИЧКО ОБРАЗОВАНИЕ, СПОРТ И ЗДРАВЈЕ ОДРЖАН НА   12.06.2019 г. Р. БР. Презиме и име ПРЕДЛОГ ОЦЕНКА 1 Изерировски Харун 6 2 Киров Васил 6 3 Дрндар Имран 5 4 Севим Илјаз 5 5 Стојаноски Христијан 6 6 Брихем Бахриу 6 7 Бенџамин Салиов 5 8
СВЕЧЕНО ДОДЕЛУВАЊЕ НА ДИПЛОМИТЕ НА ФФОСЗ СВЕЧЕНО ДОДЕЛЕНИ ДИПЛОМИТЕ НА ФФОСЗ   Денес (31.05.2019 г.) на Факултетот за физичко образование, спорт и здравје, беа свечено доделени дипломите на завршените студенти од првиот и вториот циклус студии на факултетот. Во присуство на завршените студенти, професори и голем број гости, родители, пријатели..., најнапред им се обрати деканката на Факултетот за физичко образование, спорт
ЕРАЗМУС+ Конкурс – 2019/2020 АКЦИЈА 1: ИНДИВИДУАЛНА МОБИЛНОСТ ЗА СТУДЕНТИ И НАСТАВЕН КАДАР за академската 2019/2020 година Во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ K103 на Европската комисија, Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” распишува конкурс за доделување стипендии за студенти и наставен кадар за студиски престој на високообразовните институции во ЕУ. За размена на додипломско ниво, право на пријавување имаат само