УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ИГРИ – ФИНАЛНИ НАТПРЕВАРИПолека но сигурно дојдовме до крајот на овогодинешните Универзитетски спортски натпревари на УКИМ во екипна и поединечна конкуренција. На овие натпревари земаа учество 1248 суденти од 19 факултети членки на УКИМ.На ден 26.05.2023 година, Петок, во Спортската сала „Македонски Херои“ во склоп на Факултетот за физичко образование, спорт и здравје, ќе се одржат финалните натпревари во екипните спортови по што ќе следи Свечена церемонија на врачување на медали и пехари на сите  победниците на натпреварите.РАСПОРЕД26.05.2023 година – Петок

10:00 часот

МАЛ ФУДБАЛ-МАЖИ-НАТПРЕВАР ЗА ТРЕТО МЕСТО

ФФОСЗ – ПМФ11:00 часотМАЛ ФУДБАЛ-МАЖИ – НАТПРЕВАР ЗА ПРВО МЕСТОМАШИНСКИ – ЕКОНОМСКИ12:00РАКОМЕТ – МАЖИ – НАТПРЕВАР ЗА ТРЕТО МЕСТОМЕДИЦИНСКИ – МАШИНСКИ13:00РАКОМЕТ – МАЖИ – НАТПРЕВАР ЗА ПРВО МЕСТОФФОСЗ – ЕКОНОМСКИ14:00КОШАРКА – МАЖИ – НАТПРЕВАР ЗА ТРЕТО МЕСТОЕКОНОМСКИ-ПРАВЕН15:00КОШАРКА – МАЖИ – НАТПРЕВАР ЗА ПРВО МЕСТОФФОСЗ-СТОМАТОЛОШКИПОТОА СЛЕДУВА ПРОГЛАСУВАЊЕ НА СИТЕ ПОБЕДНИЦИ ПО СПОРТОВИ ВО ЕКИПНА И ВО ПОЕДИНЕЧНА КОНКУРЕНЦИЈА.