Листа на изборни предмети за насока ФЗО и за насока СПОРТ

  • Home
  • Македонски
  • Листа на изборни предмети за насока ФЗО и за насока СПОРТ


Почитувани студенти на Факултетот за физичко образование, спорт и здравје. Во листата подолу се издвоени изборните предмети за насока ФЗО (четиригодишни студии) и за насока СПОРТ (тригодишни студии) за зимски семестар во учебната 2021/2022 година.

Во iKnow направете запишување на изборните предмети согласно со семестарот кој сега го запишувате.

ФЗО:

————————————————
Прв семестар: Мал фудбал (футсал), Спортска исхрана, Фитнес и бодибилдинг
Трет семестар: Аеробик и пилатес, Олимпизам, Спортски менаџмент

Петти семестар: Мини кошарка, Нутрициски и суплементациски протоколи, Елементарно физичко образование

Седми семестар: Примена на копјутери во физичката култура, Мерење и тестирање во боречките спортови, Генетска кинезиологија
—————————————————

СПОРТ:

————————————————–
Прв семестар: Спортска исхрана, Ракомет на плажа. Од Универзитетска листа: Рекреација и здравје
Трет семестар: Од Универзитетска листа: Фитнес и бодибилдинг, Училишен спорт.

Петти семестар: Родови и спорт.