УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ – РАКОМЕТ – 08.05.2019 Г.УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ ОСМА НЕДЕЛА– РАКОМЕТ

 

Денес среда,  08.05.2019 година беа одиграни натпреварите во ракомет во машка и женска конкуренција и се постигнати следниве

 

РЕЗУЛТАТИ:

 

ФФОСЗ (Ж) : ФИНКИ (Ж)                                             9 : 12

ЕКОНОМСКИ (М) : МЕДИЦИНСКИ (М)                                0 : 10

МЕДИЦИНСКИ (Ж ) : ПРАВЕН (Ж )                          0:10

 

Во РАКОМЕТ МАЖИ во полуфинале се пласираа:

 

ГРУПА –  А

  1. ФФОСЗ
  2. МЕДИЦИНСКИ Ф.

ГРУПА – Б

  1. ФЕИТ
  2. ФИЛОЗОФСКИ Ф.

 

ПОЛУФИНАЛНИТЕ ПАРОВИ СЕ СЛЕДНИ:

ПАР  –  А:   ФФОСЗ-ФИЛОЗОФСКИ Ф

ПАР  –  Б:   ФЕИТ-МЕДИЦИНСКИ Ф.

 

ВО ЖЕНСКА КОНКУРЕНЦИЈА РЕДОСЛЕДОТ НА ПОБЕДНИЦИ Е СЛЕДЕН:

 

  1. ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ
  2. ФИНКИ

3. ФФОСЗ