УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ ВТОРА НЕДЕЛА– КОШАРКА

  • Home
  • Македонски
  • УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ ВТОРА НЕДЕЛА– КОШАРКА


На почетокот од втората недела од универзитетските спортски натпревари на УКИМ во кошарка во
машка конкуренција, медицинарите во својот прв натпревар годинава славеа убедлива победа од
128 : 10 против екипата од богословскиот факултет.
РЕЗУЛТАТИ:
МЕДИЦИНСКИ (М) : БОГОСЛОВСКИ (М) 128 : 10
ФИНКИ (Ж) : ЕКОНОМСКИ (Ж) 20 : 0
ЕКОНОМСКИ (М) : МЕДИЦИНСКИ (М) 0 : 20
Утре на програмата се натпреварите во мал фудбал, а за прв пат натпреварите ќе бидат збогатени
и со екипи во женска конкуренција. Првиот дуел во женска конкуренција ќе биде помеѓу екипите
на ФИНКИ и ФИЛОЗОФСКИ факултет.