УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ – КОШАРКА – 13.05.2019 .УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ ДЕВЕТТА НЕДЕЛА–КОШАРКА ¼ ФИНАЛЕ МАЖИ

 

Полека се ближиме кон крајот на годинешниве Универзитетски спортски лиги на УКИМ.  Денес13.05.2019 година (понеделник) на почетокот од деветтата недела беа одиграни натпреварите во кошарка во машка конкуренција и се постигнатиследниве

РЕЗУЛТАТИ:

ФФОСЗ (М) : ФИНКИ (М)  90 : 43

МАШИНСКИ (М) : ФИЛОЗОФСКИ (М)  54 : 60

МЕДИЦИНСКИ (М) : ПРАВЕН (М) 51 : 42

ГРАДЕЖЕН : ФЕИТ (М) 55 : 47

 

Се формираа следните полуфинални парови:

Првполуфиналенпар:

Среда 15.05.2019 годинаво 15.00 часот

ФФОСЗ – Градежен факултет

Втор полуфинален пар:

Среда 15.05.2019 годинаво 16.00 часот

Филозофски факултет – Медицински факултет