УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ – КОШАРКА И ОДБОЈКА – 09.05.2019 Г.

  • Home
  • Македонски
  • УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ – КОШАРКА И ОДБОЈКА – 09.05.2019 Г.


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ ОСМА НЕДЕЛА

ОДБОЈКА И КОШАРКА ½ ФИНАЛЕ ЖЕНИ

 

Познати се годинешните финалистите од натпреварите во кошарка во женска конкуренција од Универзитетската лига на УКИМ.

Денес, четврток 09.05.2019 беа одиграни натпреварите во одбојка, како и полуфиналните натпревари во  кошарка во женска конкуренција.Постигнати се следниве

РЕЗУЛТАТИ:

ОДБОЈКА

МЕДИЦИНСКИ (Ж) : ЕКОНОМСКИ (Ж)  0 : 2

 

КОШАРКА ½  ФИНАЛЕ ЖЕНИ

МЕДИЦИНСКИ (Ж) : ФФОСЗ (Ж)  18 : 27

ФИНКИ (Ж) : ФЕИТ (Ж) 20 : 0

 

Во финале се пласираа: ФФОСЗ И ФИНКИ

За третото место ќе се борат: Медицински факултет и ФЕИТ

Натпревареите ќе се одржат на 16.05.2019 година во 15.00 и 16.00 ч.