Upcoming Events

Loading Events

Старт на новата академска година 2018/2019

Денес во спортската сала “Македонски херои” на Факултетот за физичко образование, спорт и здравје свечено беа доделени индексите на новата генерација студенти. Топло добредојде од името на деканатот и од наставно научниот кадар, им посака деканката проф. Д-р Ленче Алексовска Величковска.
Инаку овааа година на факултетот за физичко образование, спорт и здравје се запишаа околу 180 студенти на двете насоки, што укажува на тоа дека интересот на младите кон оваа струка од година во година е се поголем.
Им посакуваме на сите успешни академски денови.

Event Details

Share