УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ – КОШАРКА – РАКОМЕТ – 15.05.2019 Г.

  • Home
  • Македонски
  • УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ – КОШАРКА – РАКОМЕТ – 15.05.2019 Г.


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ  ДЕВЕТТА  НЕДЕЛА– РАКОМЕТ И КОШАРКА ½ ФИНАЛЕ

 

По комплетирање на полуфиналните пресметки во кошарка во машка конкуренција веќе е познат и официјалниот пар кој што ќе се сретне во машкото кошаркарско финале од Универзитетската лига. Во финалето силите ќе ги одмерат екипите на  ФФОСЗ иФилозофскиот факултет.

Денес  15.05.2019 година (среда) беа  одиграни натпреварите  во кошарка и ракомет  во машка конкуренција и постигнати се следниве

РЕЗУЛТАТИ:

 

КОШАРКА

ФФОСЗ (М) : ГРАДЕЖЕН (М)  76 : 34

МЕДИЦИНСКИ (М): ФИЛОЗОФСКИ (М)  49 : 53

Во Финале се пласираа  ФФОСЗ и Филозофски факултет

Натпревар за трето место мажи на програмата е на 16.05.2019 г. (четврток) во 14.00 ч. помеѓу

Филозофски факултет – Медицински факултет

 

РАКОМЕТ

Денес на натпреварот за трето место во ракомет во машка конкуренција беше постигнат следниов резултат.

ФЕИТ (М) : ФИЛОЗОФСКИ (М)  0 : 10

Интересно е да напоменеме дека на 16.05.2019 г. (четврток)  покрај натпреварите во кошарка во машка и женска конкуренција,  во предпладневните часови, поточно во 08.45 ч. предвиден  е и турнирот на УКИМ во тенис.