Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.
Додипломски Студии
Постдипломски Студии
Докторски Студии
Литература

Старт на новата академска година 2018/2019


Денес во спортската сала “Македонски херои” на Факултетот за физичко образование, спорт и здравје свечено беа доделени индексите на новата генерација студенти. Топло добредојде од името на деканатот и од наставно научниот кадар, им посака деканката проф. Д-р Ленче Алексовска Величковска.
Инаку овааа година на факултетот за физичко образование, спорт и здравје се запишаа околу 180 студенти на двете насоки, што укажува на тоа дека интересот на младите кон оваа струка од година во година е се поголем.
Им посакуваме на сите успешни академски денови.

Дел од атмосферата на тој чин можете да ја погледнете тука.

Галерија

За нас

Ценејќи ја 34-годишната традиција на Факултетот за физичка култура при Универзитетот „Св.Кирил и Методи” од Скопје, може слободно да кажам дека истата претставува најстара и најреномирана наставно-научна институција во Република Македонија од подрачјето на кинезиологијата. Повеќе ...

Контакт

Адреса: ул.„Димче Мирчев бр.3”
1000 Скопје, Република Македонија
Телефон: +389 2 3113 654
Факс: +389 2 3119 755
E-mail: admin@ffosz.ukim.edu.mk

Повеќе ...