Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.
Додипломски Студии
Постдипломски Студии
Докторски Студии
Литература
УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ ФИНАЛНИ НАТПРЕВАРИ

Вчера на Факултетот за физичко образование, спорт и здравје беа одиграни финалните натпревари од Универзитетската спортска лига на УКИМ во екипните спортови: мал фудбал, ракомет мажи, одбојка жени и кошарка мажи.
Постигнати се следниве резултати:

МАЛ

Последна измена: 2018-05-23


ФАКУЛТЕТОТ ЗА ФИЗИЧКО ОБРАЗОВАНИЕ, СПОРТ И ЗДРАВЈЕ – СЕВКУПЕН ПОБЕДНИК НА УНИВЕРЗИТЕТСКИТЕ СПОРТСКИ НАТПРЕВАРИ НА УКИМ

Дојдовме и до “финишот” на овогодинешните Универзитетски спортски игри на Универзитетот Св. Кирил и Методиј од Скопје. Повеќе од два месеци Факултетот за физичко образование, спорт и здравје беше домаќин на натпреварите од универзитетските спортски игри на УКИМ.

Последна измена: 2018-05-23


УНИВЕРЗИТЕТСКО ПРВЕНСТВО НА УКИМ ВО КУГЛАЊЕ И ВОЗДУШНА ПУШКА - ОФИЦИЈАЛНИ РЕЗУЛТАТИ – СТУДЕНТИ

                                                                                   &n

Последна измена: 2018-05-22
УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ ДЕВЕТТА НЕДЕЛА МАЛ ФУДБАЛ/ КОШАРКА

СИТНО” ДО ФИНАЛНИТЕ НАТПРЕВАРИ

После деветте недели изминати во дружење, натпреварување, нови пријателства, откажувања, по некоја расправија, но и нова симпатија конечно познати се годинешните финалистите од Универзитетска спортска лига на УКИМ во екипн

Последна измена: 2018-05-18


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ ДЕВЕТТА НЕДЕЛА–МАЛ ФУДБАЛ/ ОДБОЈКА

Во тек се натпреварите од деветата недела од Универзитетските спортски лиги. Денеска беа одиграни натпреварите во мал фудбал и одбојка и се постигнати следниве резултати:

МАЛ ФУДБАЛ
ФФОСЗ : ПЕДАГОШКИ (7:0)
МАШИНСКИ Ф. : ГРАДЕЖЕН Ф. (2:1)

ОДБ

Последна измена: 2018-05-17


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ – КОШАРКА

На Факултетот за физичко образование, спорт и здравје во тек се Универзитетските спортски натпревари од деветтата недела. Денеска се одиграа полуфиналните натпревари во кошарка и беа постигнати следниве резултати:

ФФОСЗ мажи - МЕДИЦИНСКИ Ф. Мажи (66 :46)
ФФОСЗ же

Последна измена: 2018-05-16


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ ДЕВЕТТА НЕДЕЛА–МАЛ ФУДБАЛ/ КОШАРКА

На Факултетот за физичко образование, спорт и здравје во тек се натпреварите од деветата недела од Универзитетските спортски лиги. Денеска беа одиграни натпреварите во мал фудбал и кошарка и се постигнати следниве резултати:

МАЛ ФУДБАЛ
ФФОСЗ  :  ЕКОНО

Последна измена: 2018-05-15


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ – ОДБОЈКА ОСМА НЕДЕЛА

На Факултетот за физичко образование, спорт и здравје во тек се натпреварите од осмата недела од Универзитетските спортски лиги. Денеска беа одиграни ½ финалните натпреварите во одбојка и се постигнати следниве резултати:

ФФОСЗ Жени - ФЕИТ  Жени  (2 : 0)          

Последна измена: 2018-05-11


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ ОСМА НЕДЕЛА– РАКОМЕТ/ МАЛ ФУДБАЛ

На Факултетот за физичко образование, спорт и здравје во тек се натпреварите од осмата недела од Универзитетските спортски лиги. На програмата денеска беше натпреварот во мал фудбал, а се одиграа и првите ½ полуфинални натпревари во машка и женска конкуренција во раком

Последна измена: 2018-05-09


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ – МАЛ ФУДБАЛ ОСМА НЕДЕЛА

Со одигрување на натпреварите во мал фудбал, студентите од УКИМ ја “раситнија” и осмата недела од Универзитетските спортски лиги на УКИМ. Покрај фудбалот неделава на програмата се и редовните натпревари од натпреварите во ракомет и одбојка каде што ќе се одиграат

Последна измена: 2018-05-07


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ – КОШАРКА СЕДМА НЕДЕЛА

На Факултетот за физичко образование, спорт и здравје во тек се Универзитетските спортски натпревари од седмата недела.
Постигнати се следниве резултати:
ФФОСЗ М - ПРАВЕН М (64 : 32)
МАШИНСКИ М - ФИНКИ М (51 : 26)

Последна измена: 2018-05-04


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ – ОДБОЈКА СЕДМА НЕДЕЛА

На Факултетот за физичко образование, спорт и здравје во тек се натпревари од седмата недела од Универзитетските спортски лиги. По кратката пауза поради првомајскиот празник, денеска беа одиграни натпреварите во одбојка и се постигнати следниве резултати:

ФЕИТ М

Последна измена: 2018-05-03


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ – МАЛ ФУДБАЛ ШЕСТА НЕДЕЛА

Во салата “Македонски херои “ на Факултетот за физичко образование, спорт и здравје денеска се одиграа натпреварите од Универзитетските спортски лиги на УКИМ, во мал фудбал.

Постигнати се следниве резултати:

ПЕДАГОШКИ Ф. - ВЕТЕРИНА (3 : 0)

Последна измена: 2018-04-27


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ – ОДБОЈКА ШЕСТА НЕДЕЛА

ФФОСЗ - ЕКОНОМСКИ Ф.  (2 : 0)

ПРАВЕН Ф. – ФИНКИ  (0 : 2)

МАШИНСКИ Ф. Ж - ФЕИТ  Ж  (0 : 2)Последна измена: 2018-04-26
УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ ШЕСТА НЕДЕЛА– РАКОМЕТ/ КОШАРКА

На Факултетот за физичко образование, спорт и здравје во тек се натпревари од шестата недела од Универзитетските спортски лиги. Денеска беа одиграни натпреварите во ракомет и мал фудбал и се постигнати следниве резултати:

РАКОМЕТ
ФЕИТ : МЕДИЦ

Последна измена: 2018-04-25


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ НАТПРЕВАРИ НА УКИМ ШЕСТА НЕДЕЛА– КОШАРКА

На Факултетот за физичко образование, спорт и здравје во тек се натпревари од шестата недела од Универзитетските спортски лиги. Денеска беа одиграни натпреварите во кошарка и се постигнати следниве резултати:

КОШАРКА
ФФОСЗ Ж. : ФЕИТ Ж. (43:13)
ФФОСЗ

Последна измена: 2018-04-24


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ ШЕСТА НЕДЕЛА– РАКОМЕТ/ МАЛ ФУДБАЛ

На Факултетот за физичко образование, спорт и здравје во тек се натпревари од шестата недела од Универзитетските спортски лиги. Денеска беа одиграни натпреварите во ракомет и мал фудбал и се постигнати следниве резултати:

РАКОМЕТ
ФФОСЗ : ФИНК

Последна измена: 2018-04-23


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ – ШАХ И ПИНГ-ПОНГ

Измина и петтата недела одкако стартуваа натпреварите во колективните спортови (мал фудбал, кошарка, ракомет и одбојка) од Универзитетските спортски лиги на УКИМ. Во петокот и саботата беа одиграни и првите натпреварите во индивидуалните спортови шах и пинг-понг во машк

Последна измена: 2018-04-22


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ - ОДБОЈКА

На Факултетот за Физичко образование, спорт и здравје во тек се Универзитетските спортски натпревари од петтата недела во колективните спортови, а во петок и сабота со натпреварите во шах, односно пинг-понг се означува и стартот на натпреварите во индивидуалните спорт

Последна измена: 2018-04-19


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ - РАКОМЕТ

Изминува и петтата недела откако стартуваа Универзитетските спортски натпревари при УКИМ. Средата е ден кој што е резервиран за одмерување на силите на студентите во натпреварите во ракомет во машка и женска конкуренција.
Постигнати се следниве резултати:

Последна измена: 2018-04-18


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ – КОШАРКА

На Факултетот за физичко образование, спорт и здравје во тек се Универзитетските спортски натпревари од петтата недела.

Постигнати се следниве резултати:

ФФОСЗ – ФЕИТ (64 : 25)
ФФОСЗ Ж - МЕДИЦИНСКИ Ф. Ж (24 : 21)
МЕДИЦИНСКИ Ф. - ФИНКИ (55 :40)

Дел од атмосф

Последна измена: 2018-04-17
УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ – МАЛ ФУДБАЛ

Во тек се натпреварите од петтата недела од Универзитетските спортски лиги на УКИМ. Денес беа одиграни натпреварите во мал фудбал и се постигнати следниве резултати:

ФФОСЗ – АРХИТЕКТУРА (3 :0)
СТОМАТОЛОШКИ Ф. - ЕКОНОМСКИ Ф.

Последна измена: 2018-04-16


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ - ОДБОЈКА

Денеска на Факултетот за физичко образование, спорт и здравје во салата “Македонски херои” беа одиграни натпреварите од четвртата недела од Универзитетските спортски лиги на УКИМ, во одбојка во машка и женска конкуренција.

Постигнати се следниве резултати:
Последна измена: 2018-04-12


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ - РАКОМЕТ

Во тек е четвртата недела откако стартуваа Универзитетските спортски натпревари при УКИМ. Средата е ден кој што е резервиран за одмерување на силите на студентите во натпреварите во ракомет во машка и женска конкуренција.
Постигнати се следниве резултати:Последна измена: 2018-04-11
УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ – КОШАРКА

По кратката пауза по повод велигденските празници, во салата „Македонски херои” на факултетот за Физичко образование, спорт и здравје продолжија натпреварите од четвртата недела од Универзитетската спортска лига. Денеска беа одиграни натпреварите во кошарка и с

Последна измена: 2018-04-10


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ – РАКОМЕТ

На Факултетот за физичко образование, спорт и здравје во тек се натпревари од третата недела од Универзитетските спортски лиги. Денеска беа одиграни натпреварите во ракомет и се постигнати следниве резултати:

ЕКОНОМСКИ Ф. Жени - ФЕИТ жени                      

Последна измена: 2018-04-04


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ – КОШАРКА

На Факултетот за физичко образование, спорт и здравје во тек се натпревари од третата недела од Универзитетските спортски лиги. Денеска беа одиграни натпреварите во кошарка и се постигнати следниве резултати:

ПМФ - МЕДИЦИНСКИ Ф

Последна измена: 2018-04-03


ВАЖНО СООПШТЕНИЕ

ИМ СЕ СООПШТУВА НА СИТЕ УЧЕСНИЦИ НА УНИВЕРЗИТЕТСКИТЕ НАТПРЕВАРИ НА УКИМ ДЕКА:
САМО ЕКИПИ СО:

  1. УРЕДНО ПОПОЛНЕТ И ЗАВЕРЕН ОБРАЗЕЦ БР.201
  2. ДОСТАВЕНИ НА УВИД ИНДЕКС И ДОКУМЕНТ ЗА ИДЕНТИФИКАЦИЈА (лична карта или патна исправа)
  3. ПОПОЛНЕТ ОБРАЗЕЦ ЗА

    Последна измена: 2018-04-03
    УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ – МАЛ ФУДБАЛ

    На Факултетот за физичко образование, спорт и здравје во тек се натпревари од третата недела од Универзитетските спортски лиги. Денеска беа одиграни натпреварите во мал фудбал и се постигнати следниве резултати:

Галерија

За нас

Ценејќи ја 34-годишната традиција на Факултетот за физичка култура при Универзитетот „Св.Кирил и Методи” од Скопје, може слободно да кажам дека истата претставува најстара и најреномирана наставно-научна институција во Република Македонија од подрачјето на кинезиологијата. Повеќе ...

Контакт

Адреса: ул.„Димче Мирчев бр.3”
1000 Скопје, Република Македонија
Телефон: +389 2 3113 654
Факс: +389 2 3119 755
E-mail: admin@ffosz.ukim.edu.mk

Повеќе ...